Er zijn veel mooie banen voor vrouwen in de techniek

 

Veel meisjes zijn erg goed in techniek, maar ze mogen niet van ........? Daarom zet VHTO zich al jaren in om meisjes de kans te geven om zich goed en breed te oriënteren op hun toekomstmogelijkheden en dat deze meisjes niet bij voorbaat bèta, techniek en ICT uitsluiten zonder het te kennen. Rondkijken bij bedrijven en kennismaken met beroepen waaraan zij wellicht nog nooit hebben gedacht staan centraal tijdens:

  1. Girlsday: Tijdens Girlsday openen tal van bèta/technische en ICT-bedrijven, (onderzoeks-) instellingen en science centers hun deuren voor meisjes, waar zij kunnen deelnemen aan interessante activiteiten die speciaal voor hen op Girlsday worden georganiseerd. De meisjes maken kennis met de bèta/technische werkzaamheden in de dagelijkse beroepspraktijk!
      
  2. Spiegelbeeld: Met het oog op de toekomst, waarin een groot tekort aan goed opgeleide bèta/technici dreigt, is de inzet van rolmodellen op scholen ontzettend belangrijk. Waarom? Veel meisjes hebben geen (goed) beeld van bèta/technische opleidingen en beroepen. Een rolmodel in Spiegelbeeld geeft je een kijkje in de toekomst. Je ziet mogelijkheden in bèta, techniek en ict, waar je misschien nog nooit aan hebt gedacht!
     
  3. Talentenkijker: Talentenkijker geeft leerlingen uit groep 7 en 8 een beter én breder beeld van beroepen in Wetenschap en Techniek (W&T). Tijdens het project ga je op zoek naar je talenten, maak je kennis met beroepsbeoefenaars uit de wereld van W&T en ontdek je welke talenten voor deze beroepen nodig zijn. Je maakt op een leuke en afwisselende manier kennis met verschillende beroepen.