Lego League op het Metzo College

 

Kunnen de FIRST LEGO League (FLL) teams ons helpen om natuurrampen te beheersen?

 

In de uitdaging van 2013, NATURE’S FURY, zullen meer dan 240.000 kinderen, tussen de 9 en 15 jaar uit 82 verschillende landen, natuurrampen zoals aardbevingen, ontzagwekkende stormen, en vloedgolven onderzoeken. Teams zullen ontdekken wat er tegen gedaan kan worden wanneer natuurrampen de plek bereiken waar mensen wonen en werken en waar kinderen spelen. Zet jezelf schrap voor NATURE’S FURY!

De FLL daagt kinderen uit om te denken als wetenschappers en ingenieurs. Tijdens de NATURE’S FURY uitdaging zullen teams met behulp van LEGO MINDSTORMS® een zelfstandige robot bouwen, testen en programmeren  om missies in de robotwedstrijd op te lossen. Daarnaast zullen ze kiezen voor een actueel wereldprobleem en hier een oplossing voor bedenken. Tijdens het gehele traject werken de teams aan de hand van speciaal voor de FLL samengestelde kernwaarden.

 

Op zes december 2013 vond op het Metzo College de regiofinale plaats van de Lego League. De winnaar gaat naar de Benelux finale. De winnaars daarvan kunnen uiteindelijk wereldkampioen worden! 

Veel informatie om bijvoorbeeld in 2014 ook mee te doen is terug te vinden op www.legoleague.nl.

 

Kijk hier voor een samenvatting van de regiofinale.